Uitleg koolhydraat-arm dieet

Een koolhydraat-arm dieet, iedereen heeft hier vast wel is iets over gelezen of gehoord.  De ene zweert erbij, de ander vindt het een crash dieet. Bij dit type dieet word er gelet op de koolhydraat inname op een dag. Het gaat hier niet om dat je helemaal geen koolhydraten binnen krijgt. (Koolhydraat-vrij dieet) Het gaat er hierbij om dat je de koolhydraat inname minimaliseert. Ook is het handige om het verschil tussen diverse koolhydraten te weten.





Je hebt hierin verschillende diëten. Zo heb je bijvoorbeeld, het south beach dieet, het Atkins dieet, Het dokter Frank dieet en ga zo maar door.
Eigenlijk komen ze bijna allemaal op hetzelfde neer. Verminder de koolhydraat inname. 

Bij het artikel over wat koolhydraten inhouden heb je kunnen lezen dat je lichaam energie uit de koolhydraten haalt. Dit betekent dus, dat wanneer je heel veel sport of erg actief bent, je koolhydraten inname hoger mag liggen dan wanneer je niet sport of niet actief bent. Koolhydraten heb je nodig om prestatie te leveren. Dit is dan ook de reden waarom sporters voor een belangrijke wedstrijd vaak koolhydraten eten, in de vorm van pasta of een banaan. 

Wanneer je dus eigenlijk niet sport of niet actief ben en je eet toch veel koolhydraten, dan worden deze dus niet gebruikt voor energie. Deze koolhydraten worden dan omgezet in suiker en suiker wordt weer omgezet in vet. Wat betekent dat u aankomt. Daarom is het dus belangrijk dat je de koolhydraten gebruikt als energie of dat je minder koolhydraten binnen krijgt. 

Wanneer je dan toch besluit om koolhydraten te eten, eet dan de goede koolhydraten. De samengestelde koolhydraten dus. Dit geeft veel langer een vol gevoel waardoor je minder trekt krijgt in enkelvoudige koolhydraten (snoep etc.) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten