Dieet plateau

Iedereen heeft hier waarschijnlijk wel is last van tijdens een dieet. Je doet zo erg je best om die kilo's kwijt te raken en je blijft na een tijdje hangen op een bepaald gewicht, terwijl je nog steeds je best doen. Dit heet een dieet plateau. Op dit moment zit ik op dat dieet plateau. Ik eet hetzelfde als voorheen en toch val ik niks af. Hier heb ik wat informatie over opgezocht hoe je van dit plateau kunt afkomen. Lees hieronder mee hoe je dit kunt voorkomen of er kunt komen. Tot en met woensdag: tot 25% extra korting (Actie vanaf 23-11-2012)






1. De eerste is dat je medicijnen kunt gebruiken die gewichtsverlies tegenhouden. Op de eerste plaats staan geest beïnvloedden medicijnen, zoals antidepressiva (prozac e.d.) en kalmerende middelen. De tweede groep is hormonen (estrogeen, prednison en andere steroïden), ook vele van de anti-artritis medicijnen. Daarna komen de plas middelen en andere medicijnen voor hart problemen. In principe kan volgens dr. Atkins elk medicijn worden vervangen door natuurlijke supplementen. Een arts met ervaring in de ortho-moleculaire geneeskunde zou je daarbij zeker moeten kunnen helpen.

2. Als je van de eerste fase over gaat naar de 2e, de voortdurende gewichtsverlies fase, mag je koolhydraten toevoegen. Het kan zijn dat je teveel koolhydraten eet om dit plateau te kunnen doorbreken. Zoek uit of je alle koolhydraten goed telt. Bijvoorbeeld eieren (0,9 gram per stuk), kaas (gemiddeld 1,5 gram per 50 gram) en slagroom (ongeklopt, 3 gram kh per 100 gram). Ook etiketten zijn niet altijd nauwkeurig. Kijk hier hoeveel koolhydraten waarin zitten. Als dat klopt, ga dan terug naar het Inductie dieet en als je dan wel weer afvalt, voeg dan de volgende keer niet meer zoveel koolhydraten toe.

3. Het is mogelijk dat je een vetarme versie doet van het dieet, dat betekent dat je menu erg veel proteine/eiwitten bevat. Eiwit wordt op dezelfde manier als koolhydraten verwerkt. Ga meer vet eten en je zult weer afvallen.

4. Het kan zijn dat je schildklier zich heeft aangepast, en minder hard z'n functie uitvoert, laat hier een arts naar kijken.

5. Een andere mogelijke oorzaak kan zijn het gebruik van de zoetstof aspartaam, hoge hoeveelheden hiervan (meer dan 3 porties van producten die aspartaam bevatten) kunnen gewichtsverlies in de weg staan, of hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Nieuwe onderzoeken tonen aan dat aspartaam in het geheel niet gezond is, het zou kankerverwekkend zijn.

6. Drink je genoeg water? Elke dag moet je minstens 2 liter gewoon water drinken en 250 ml extra voor elke 10 kg die je overgewicht bent. Het helpt niet alleen om af te vallen, het is nodig voor je nieren, helpt bij constipatie en zorgt ervoor dat je geen vocht vasthoudt.

7. Sommige mensen zijn gevoelig voor citroenzuur, en vallen daardoor niet of langzaam af. Citroenzuur vind je in bijna alle light-frisdranken.

8. Een kop koffie bevat 0,6 gram koolhydraten, zorg ervoor dat je die telt!!
Je kunt proberen of stoppen met cafeïne (cola en koffie) helpt om weer af te vallen.

9. Zuivel kan een probleem zijn voor sommige mensen. Vooral kaas is een probleem voor velen. Probeer eerst de kaas te minderen tot maximaal 75 gram per dag. Als dat niet helpt, stop dan met kaas eten en kijk of het verschil maakt. Je kan ook proberen om geitenkaas te nemen ipv koemelk kaas.

10. Nitraat en nitriet kan een probleem zijn voor velen, voornamelijk omdat je veel vocht vasthoudt als je het eet. Nitraat en nitriet zit in bijna al het gefabriceerde vlees, dus alle soorten worst, filet american, vleeswaren, voorverpakte hamburgers en dergelijke.

11. Vitaminen, mineralen en spoor elementen zijn zo belangrijk dat, als je een tekort hebt aan een of meerdere, dat je gewichtsverlies in de weg kan staan. De basis is een goed multi-vitamine preparaat (volgens Atkins bevat een goede minstens 40 verschillende stoffen, kijk bij je reform zaak) en essentiele vetzuren(omega-3 en omega-6). Praktisch iedereen die in West-Europa woont, kan ervan uitgaan dat hij/zij een enorm tekort heeft aan essentiele vetzuren.

12. Veel vrouwen merken dat hun hormonale cyclus hun gewichtsverlies beïnvloedt. Het is mogelijk dat je op de helft en aan het eind van je cyclus stilstaat omdat je vocht vasthoudt. Maak je niet druk, na een week laat je lichaam dat weer los.

13. Alhoewel we geen calorieën tellen bij Atkins, maar alleen koolhydraten, kun je natuurlijk wel teveel eten.
Ga hier NIET vanuit voor je alle andere mogelijke oorzaken hebt uitgeprobeerd. Je eet namelijk niet snel teveel op Atkins, tenzij je elke dag meer dan 3000 calorieën eet, en dan nog ligt het aan je lengte en (over)gewicht of je dan aankomt. Maar Atkins is geen excuus voor een eet maar raak festijn, alleen omdat je geen calorieën hoeft te tellen. Atkins zegt in zijn boek: eet als je honger hebt, tot je verzadigd bent, maar prop je niet vol. Houd je daaraan.
Let ook goed op dat je niet te weinig eet. We zijn zo gebrainwashed in deze westerse cultuur om (te) weinig te eten en calorieën te tellen dat het moeilijk is om dat los te laten. Hou als richtlijn aan dat je per dag per kg gewicht zeker wel 26,5 kcal moet eten, en dat geldt alleen voor vrouwen die niet al te actief zijn. Dus als je meerdere keren sport in de week, kun je veel meer eten. En zorg ervoor dat je genoeg vet eet, vet vult, is gezond, de meeste compacte brandstof en zorgt ervoor dat je lichaam z'n eigen vet gaat verbranden.

14. Als je begint met sporten, kan het zijn dat je spieren een tijdje vocht vasthouden. Hierdoor kan de weegschaal een tijdje stilstaan of hoger staan. Dit zou na een week of 3 afgelopen moeten zijn. Hier geldt ook weer: meet jezelf!! Je verliest vast centimeters.

15. Sommige voedingsmiddelen of supplementen bevatten glycerine. Er zijn mensen die daar gevoelig voor zijn, d.w.z. hun lichaam herkent het als een koolhydraat en
het kan ervoor zorgen dat je spieren vocht vasthouden. Experimenteer hiermee.

16. Je kunt ook altijd nog proberen of een beetje meer sporten helpt, ook al maak je elke dag een wandeling of gebruik je de fiets iets meer.



bron: http://members.chello.nl/i.buren1/plateau.htm





Tot en met woensdag: tot 25% extra korting (Actie vanaf 23-11-2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten