Hier post ik een paar koolhydraat-arme recepten om te smullen. Tevens zijn dit wel lekkere tussendoortje of eventueel als lunch. Je kunt dit niet als diner beschouwen.
Kipkroketjes
350 gram kipgehakt
2 eiwitten
1/4 tl kipkruiden of nootmuskaat
snufje zout
plantaardige olie om in te frituren
kh 0,5 g
vezels 0 g
eiwit 31 g
vet 13,9 g
cal 248
bereiding
meng de kipgehakt met de eiwitten, de kipkruiden en wat zout
laat het mengsel 30 min in de koelkast stevig worden
vorm er kroketjes van 2 en half cm dik en 7 cm lang.
verhit de olie en bakken maar 4 a 5 min tot ze mooi krokant en gaar zijn
2 eiwitten
1/4 tl kipkruiden of nootmuskaat
snufje zout
plantaardige olie om in te frituren
kh 0,5 g
vezels 0 g
eiwit 31 g
vet 13,9 g
cal 248
bereiding
meng de kipgehakt met de eiwitten, de kipkruiden en wat zout
laat het mengsel 30 min in de koelkast stevig worden
vorm er kroketjes van 2 en half cm dik en 7 cm lang.
verhit de olie en bakken maar 4 a 5 min tot ze mooi krokant en gaar zijn
Ham kaas
croissantje
Ingrediënten;
3 eieren
100 gram Hüttenkäse 1.5 kh
1 eetlepel sojameel 2.5 kh
dikke plak ham 1.5 kh
4 eetl. geraspte oude kaas
vloeibare zoetstof
Bereiding;
splits de eieren (er mag geen eigeel in het eiwit zitten),
meng het eigeel met de Hüttenkäse en doe er het sojameel bij,
voeg 5 druppels zoetstof toe.
Sla de eiwitten stijf
De stijf geslagen eiwitten door het ei/kaas/sojameel mengsel spatelen,
denk eraan; niet roeren.
Voeg voorzichtig spatelend de fijn gesneden ham en 3/4 van de geraspte kaas toe.
Maak 6 bergjes op een ingevette bakplaat en strooi er de overgebleven kaas op.
Bak de broodjes ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 150 gr.
Minder dan 1 kh per broodje, kijk uit, zeer verslavend
3 eieren
100 gram Hüttenkäse 1.5 kh
1 eetlepel sojameel 2.5 kh
dikke plak ham 1.5 kh
4 eetl. geraspte oude kaas
vloeibare zoetstof
Bereiding;
splits de eieren (er mag geen eigeel in het eiwit zitten),
meng het eigeel met de Hüttenkäse en doe er het sojameel bij,
voeg 5 druppels zoetstof toe.
Sla de eiwitten stijf
De stijf geslagen eiwitten door het ei/kaas/sojameel mengsel spatelen,
denk eraan; niet roeren.
Voeg voorzichtig spatelend de fijn gesneden ham en 3/4 van de geraspte kaas toe.
Maak 6 bergjes op een ingevette bakplaat en strooi er de overgebleven kaas op.
Bak de broodjes ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 150 gr.
Minder dan 1 kh per broodje, kijk uit, zeer verslavend
Chocolade souffle voor 1 pers.
2 eieren
60 gr roomkaas
scheut slagroom
theelepel kaneel
flinke theelepel cacao
paar drupjes amandel essence
zoetstof naar smaak
- alle ingrediënten mengen tot een glad mengsel
- in een ingevet ovenschaaltje doen
- 20 min op 150 graden in een voorverwarmde oven
- 10 minuten af laten koelen met de ovendeur op een kiertje
- in een ingevet ovenschaaltje doen
- 20 min op 150 graden in een voorverwarmde oven
- 10 minuten af laten koelen met de ovendeur op een kiertje
Chococake
8 eieren
zoetstof
2 eetlepels cacao
kaneel
1 eetlepeloploskoffie
amandelessence
eieren splitsen. eiwit met kaneel stijf kloppen
eigeel klutsen met zoetstof, essence, koffie en cacao
eiwit er door spatelen en in een cakeblik (alu folie erin anders krijg je de cake er niet uit), ongeveer 25 min. op 175 graden in de oven. Af laten koelen in de oven.
zoetstof
2 eetlepels cacao
kaneel
1 eetlepeloploskoffie
amandelessence
eieren splitsen. eiwit met kaneel stijf kloppen
eigeel klutsen met zoetstof, essence, koffie en cacao
eiwit er door spatelen en in een cakeblik (alu folie erin anders krijg je de cake er niet uit), ongeveer 25 min. op 175 graden in de oven. Af laten koelen in de oven.
ham/kaasbroodjes
3 eieren
100 gr. roomkaas
1 eetlepel sojameel
hamblokjes
geraspte kaas
De eieren splitsen en de eiwitten stijf kloppen. De eidooiers met sojameel en roomkaas goed mengen. Beetje stevia erdoor.
Het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen (voorzichtig), de hamblokjes (ik haal van de c-1000 2bakjes ham aan elkaar, 1 zo'n bakje gebruik ik). en wat geraspte kaas erdoor. In een ingevette muffinvorm scheppen, kaas erover strooien.
140 C. in de oven, ong. 30 min. laten afkoelen in de oven..
3 eieren
100 gr. roomkaas
1 eetlepel sojameel
hamblokjes
geraspte kaas
De eieren splitsen en de eiwitten stijf kloppen. De eidooiers met sojameel en roomkaas goed mengen. Beetje stevia erdoor.
Het stijfgeslagen eiwit erdoor spatelen (voorzichtig), de hamblokjes (ik haal van de c-1000 2bakjes ham aan elkaar, 1 zo'n bakje gebruik ik). en wat geraspte kaas erdoor. In een ingevette muffinvorm scheppen, kaas erover strooien.
140 C. in de oven, ong. 30 min. laten afkoelen in de oven..
Weet u zelf nog heerlijk tussendoortjes? Laat ze dan achter bij de comments.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten