Koolhydraatarme producten

Als je koolhydraatarm probeert te eten is het soms ook wel zo makkelijk dat er gewoon kant en klare producten zijn die je kan kopen, in plaats van het altijd maar zelf te moeten maken. Ik zet hier een aantal producten neer die een koolhydraatarme waarde hebben.





  • Het koolhydraatarme brood uit de supermarkt (bijna elke grote supermarkt verkoopt het) donker brood, het is een halfje. Ook is het best prijzig voor een halfje. Dit brood heeft een geel met rood logo. Hierin zitten maar 5 gram KH per sneetje. 
  • Sinds kort heb ik het Shape brood van de Hoogvliet ontdekt. Hier heb je een heel brood, dit is goedkoper dan het halfje uit de andere supermarkten. Dit brood is lichtbruin en zit veel smaak aan. Per sneetje is dit goed voor ongeveer 7 gram KH.
  • Niet alle Yoghurt is koolhydraatarm, zo heb ik nu biologische milde yoghurt waar maar 2,6 gram KH per 100 gram. Een normaal bakje is ongeveer 200 gram. Dit is dus ongeveer 5,2 gram KH per bakje. Vind je dit niet lekker of te "yoghurt achtig" dan is het misschien in tip om koolhydraatarme limonade er doorheen te doen voor een lekkere zoete smaak.
  • Water is natuurlijk het beste om te drinken, maar wil je nu is iets anders? Dan is limonade van Slimpie misschien een optie, dit is gewoon limonade wat je met water moet aanmaken en het is er in allerlei smaken. Hier zitten geen suikers en koolhydraten in. Ook heb je van de Lidl limonade waar geen suiker en koolhydraten in zitten. 
  • Zoals ik net al zei, natuurlijk is water het beste om te drinken, maar stel je zit in een restaurant of café dan is het niet altijd even gezellig om maar gewoon water te bestellen. Kies dan voor Crystal Clear. Hier zitten geen calorieën in en tevens ook geen koolhydraten. 
  • Wil je een lekker tussendoortje en geen zin of tijd om in de keuken te staan. Lekker voor onderweg: gewoon een zakje met kaasblokjes. 
Natuurlijk kan je ook producten online bestellen, hier hebben ze een groot assortiment. Het enige nadeel is dat je veel verzendkosten moet betalen, waardoor dit best dure boodschappen worden.

Weet jij nog lekkere producten die je zo in de winkel kan vinden?
Laat dit dan achter bij de comments.





2 opmerkingen:

  1. Ik volg zelf een koolhydraatarm dieet en moet zeggen dat bovenstaande producten me erg hebben geholpen bij het permanent verliezen van overtollige kilo's! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben niet een voorstander van koolhydraatarm eten, zorg gewoon voor de dagelijkse nodige doses en op den duur zul je afvallen.

    BeantwoordenVerwijderen